Den gyldne bønne

Fabrikkbesøk - Macap, Venezia

I fjor høst besøkte vi byene, Bologne, Modena, Parma og Cremona for å undersøke hvordan det står til med kaffen i espressoens hjemland. Konklusjonen var at kvaliteten varierte veldig, men man fikk alltid et lite glass kaldt vann til espressoen, det er noe vi savner her hjemme. Den beste kaffen fikk vi på Terzi, i Bologne.

I år gikk turen til Venezia og denne gangen var hovedformålet et fabrikkbesøk hos Macap. De produserer kjøkkenutstyr og kaffekverner og besøket var både hyggelig og interessant. Serien av kaffekverner strekker seg fra modeller til hjemmebruk til profesjonelle espresso- og butikk-kverner med stor kapasitet. De har også laboratorie-kverner som har en utrolig presisjon. Alt lages på fabrikken og de har en imponerende produksjonslinje med dyktige folk.

Vi har bestemt oss for å tilby et utvalg av disse kvernene og venter dem inn på vårt showroom før jul.

Etter fabrikkbesøket dro vi ut til det de fleste forbinder med Venezia. Venezia er naturligvis verdt et besøk i seg selv, men vi gjenopptok tråden fra der vi slapp den og fortsatte vårt undersøkende arbeid. Hvordan står det til med kaffen i Venezia, sammenlignet med her hjemme. Svaret er, ikke så verst, men litt overraskende fikk vi den beste espressoen fra en selvbetjent kaffemaskin i hotellets frokostsal. Den var mørk og fyldig, bittersøt, men ikke syrlig, kort sagt slik en espresso skal være.

Venezia er en opplevelse, både med og uten kaffe og i oktober var det moderat besøk av turister. Det var likevel lange køer mange steder og jeg tør ikke tenke på hvordan det må være i høysesongen.

Viva Italia! 

For å endre tekststørrelsen, hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac) og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.