Den gyldne bønne

Emballasje og holdbarhet m.m.

Vår kaffe pakkes i elegante, aromatette poser med zip-lås og enveis ventil som bevarer kvaliteten og gir optimal holdbarhet. I 2023 fjernet vi aluminium og reduserte materialmengden i emballasjen. Vi gikk også fra vei til bane, noe som reduserer utslippet forbundet med transporten fra Europa til Norge med 70%

Vi brenner hver dag og mange er ikke klar over, at kaffen har godt av å hvile alt fra noen dager til et par uker etter brenning. Veldig fersk kaffe opptrer nervøst og smaken kan oppleves som litt uferdig. For fersk espresso er ustabil og kan være nesten umulig å tilberede. Dersom du har kaffe som er for fersk kan det hjelpe å la posen stå åpen slik at den får luftet seg. Deretter bør posen holdes lukket og oppbevares tørt, mørkt og kjølig. 

Alle poser er påført produksjonsdato og holdbarheten er 4 måneder fra denne. Kaffen kan godt brukes etter dette, det eneste som skjer er at smaken taper seg. Mørk kaffe har kortere holdbarhet enn lys kaffe. Malt kaffe har vesentlig kortere holdbarhet enn hele bønner.

For en god kaffeopplevelse er det viktig at du holder utstyret rent, bruker kaldt, frisk vann og holder deg til en dosering på 60g per liter. Sørg også for å ha riktig malingsgrad, denne avhenger av metoden og kontakttiden.

Lengre kontakttid = grovmalt kaffe

Kort kontakttid = finmalt kaffe 

Tilbake

For å endre tekststørrelsen, hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac) og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.