Sumatra Mandheling EspressoRegion: Ache, nordlige SumatraHøyde: 1110 - 1400 mohBønner: Typica, catimor, caturra og bergendalProsess: Semivasket og soltørketBønnene er ganske store og har en blålig tone før brenning. I høylandet og dalsidene rundt Mountain Gayo på det nordlige Sumatra dyrkes det kaffe. Svart, vulkansk jord, rik på mineraler og næringsstoffer gir fine forhold for kaffeplanten.Når bærene er høstet sorteres de før de går gjennom en «pulpemaskin» som fjerner fruktkjøttet før bønnene legges til fermentering i store tanker. Deretter vaskes bønnene igjen før de spres utover en terrasse eller legges på tørkebord for soltørking.En annerledes og helt unik Single Origin Espresso. Mørk, kraftig og "earthy" med lav syrlighet og intens, litt tørr munnfølelse.Egnet som mørk traktekaffe og espresso.
For å endre tekststørrelsen, hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac) og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.